Een duurzame samenleving verzekerd

Het zit in onszelf

“De oorzaak van de grote maatschappelijke en economische vraagstukken waar wij nu mee geconfronteerd worden, gaat ver terug en ligt ten diepste in onszelf. Daarom komen wij ook niet verder als wij onszelf niet kunnen transformeren”. Aldus Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid en transities, Erasmus Universiteit.

 

Wij hebben met z’n allen deze wereld gecreëerd, dus kunnen wij ook met z’n allen een betere, rechtvaardige volgende wereld creëren.

Doe ook mee met INSVER en draag bij aan de INSVER slogan: een duurzame samenleving verzekerd.

Download ons plan van aanpak

Verzend downloadlink naar:

Ik geef toestemming om mij te mailen over INSVER.

Aansluiten

Door deelnemer te worden van INSVER werk je samen met anderen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelen in de verzekeringsbranche. Op weg naar een weerbare en duurzame wereld, waar sociale, economische en ecologische waarden in balans zijn. Eén en ander is nog in ontwikkeling, zoals de contributie structuur. Overleg vindt plaats over het mogelijk voeren van een keurmerk of koploperstatus.

 

Deze criteria worden de komende maanden opgesteld. Deelnemer worden van INSVER is niet eerder mogelijk dan met ingang van 1 januari 2022. Donaties en andere bijdragen leveren aan INSVER zijn voor die tijd al van harte gewenst.

Aan de slag

Iedereen in de verzekeringsbranche die met verduurzaming aan de slag wilt kan zich bij INSVER aansluiten. Daarmee krijg je toegang tot:

 

  • de introductie kit verduurzaming binnen je bedrijf
  • de 10 INSVER duurzaamheid instrumenten
  • het gehele INSVER netwerk van verduurzamers
Download de Factsheet

Verzend downloadlink naar:

Ik geef toestemming om mij te mailen over INSVER.

INSVER is het platform voor leiders in duurzaamheid in de verzekeringsbranche. Een ontmoetingsplaats. Om elkaar te inspireren en om ervaringen te delen. INSVER vervult een gidsfunctie en brengt jou in contact met andere verduurzamers. INSVER doet dat door webinars en virtuele meetings te organiseren. Door je nieuwsbrieven te sturen en je toegang te geven tot het kenniscentrum. Speciaal voor jou ontwikkelde duurzaamheidsbarometers, checklists en formats staan je ter beschikking. Allemaal er op gericht dat jij jouw ambities op gebied van duurzaamheid beter en sneller weet te realiseren.

De opbrengst

Wat deelnemen aan INSVER jou oplevert:

 

  • gebruik maken van ondersteuning door INSVER
  • onderdeel worden van netwerk van verduurzamers
  • informatie ontvangen via nieuwsbrieven en uitnodiging voor evenementen
  • samenwerking en/of coalities aan kunnen gaan
  • stimulans om je eigen verduurzaming sneller en beter te realiseren
  • zichtbaar kunnen communiceren van je inspanningen op SDG-gebied (en mogelijk onder voorwaarden met het INSVER-logo)
  • grote voldoening: je bent van betekenis voor een duurzame samenleving