‘Duurzame’ thuisbatterijen hebben niks met duurzaamheid te maken

Thuisbatterijen om zonne-energie op te vangen lijken een mooie oplossing. De Tweede Kamer denkt zelfs na over subsidies. Zeker nu het terug leveren van zelfopgewekte stroom minder vergoed wordt, is het voor veel ‘zonne-energieopwekkers’ interessant. Voor een deel van je geleverde stroom krijg je minder vergoed. Het is dus aantrekkelijk om je stroom zelf te gebruiken en zelfs op te slaan om er later van te profiteren.
Toch gebruikt een gemiddeld huishouden maar 30% van de opgewekte energie.

“Dat is geen enkel probleem. Wanneer je namelijk jouw eigen zonne-energie niet gebruikt, komt jouw elektriciteit op het net en help je gas- en kolencentrales uit de elektriciteitsmix te drukken”, aldus Werner Schouten, directeur bij Impact Economy Foundation tegen Change INC.

“Een belangrijke reden dat men een thuisbatterij koopt is het financiële gewin: door slim te handelen op de elektriciteitsmarkt kun je geld verdienen aan een thuisbatterij. Met duurzaamheid heeft dit echter niks te maken. Dus laten we thuisbatterijen niet onder het mom van duurzaamheid verkopen”, aldus Werner.

 

(Bron: changeinc.nl)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.