Kees Dullemond

Nieuwe leden in de redactieraad van de Beursbengel

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’, zo begint Herman Gorter zijn gedicht ‘Mei’. Dat geldt ook voor de Beursbengel. Kees Dullemond, Richard van Gelder en Danny Siau zijn bereid gevonden om de redactieraad te komen versterken. Wie zijn deze nieuwe leden en welke ervaring brengen ze mee?

Kees Dullemond

In april 2022 is Kees Dullemond toegetreden tot de redactieraad van de Beursbengel. Kees is al meer dan vijfendertig jaar werkzaam in de verzekeringsbranche. Na zijn studie en docentschap aan de economische faculteit van de Vrije Universiteit trad hij in dienst van de NVA, de voorloper van de huidige branchevereniging Adfiz. In de beginjaren 90 was hij medeoprichter van Dullemond & Oosterbaan (het huidige DFO), en later van Dullemond Bedrijfsadvies (het huidige BHB Dullemond) en KD-advies. De rode draad in zijn werkzaamheden: performanceverbetering van assurantiekantoren en verzekeraars door meer aandacht voor ondernemerschap, leiderschap, strategie en organisatie. Sinds december 2021 is Kees Dullemond directeur bij INSVER (www.insver.nl). Dit Instituut voor Verduurzaming in de Verzekeringsbranche is een platform voor kennis, informatie, praktische hulpmiddelen en voorbeelden op het gebied van (1) klimaatverantwoord ondernemen en (2) duurzaam (SDG)verantwoord ondernemen in de verzekeringsbranche. Binnen de redactieraad van de Beursbengel heeft Kees Dullemond verduurzaming als aandachtsgebied. Zijn focus ligt op het informeren van de branche door artikelen over duurzaamheid en klimaat en wat dat betekent voor de verzekeringsproducten, het advies en bijvoorbeeld schadeherstel. Met concrete voorbeelden en tips wil hij laten zien hoe je aan de slag kunt gaan met duurzaamheid.

 

Richard van Gelder

Richard van Gelder is in mei lid geworden van de redactieraad. Hij neemt de plaats in van Martin Sprong. Sinds 2004 is Richard werkzaam als manager Volmachtbedrijf bij Thoma Assuradeuren BV, onderdeel van de Thoma Groep. Thoma is een landelijk werkend allround intermediairbedrijf, lid van Adfiz, VNAB en de NVGA, met het hoofdkantoor in Lochem. Daarvoor heeft Richard binnen de financiële dienstverlening bij verschillende bedrijven en in verschillende functies gewerkt. Ook doceerde hij de B-cursus voor het SAC. Hij heeft dus veel facetten van het verzekeringsvak gezien, van schade tot acceptatie, van advies tot interne auditing Wft. Omdat steeds hogere eisen worden gesteld aan volmachtkantoren, heeft Richard in 2019 de opleiding tot compliance officer gevolgd. Samen met zijn collega’s heeft hij de Wft-wetgeving en later de AVG verankerd in de organisatie. Zijn ambitie is om met minimale middelen maximaal compliant de zijn. Dit vergt optimale processen, goede en duidelijke spelregels, waarbij de medewerkers vooral zelf blijven nadenken. Zijn uitdaging daarbij is om niet alles volgens de regels dicht te timmeren. Dan kun je namelijk geen maatwerk meer leveren. Dit levert soms (pittige) discussies op met volmachtgevers. ‘Regels zijn er niet voor niets’, krijgt hij vaak te horen. Maar volgens hem wordt soms vergeten waarom de regels er zijn. Dit draagt hij ook uit als lid van de gebruikersgroep van het Werkprogramma risicobeheersing volmachten.

Danny Siau

Ook Danny Siau, directeur van Van Kampen Assurantiemakelaars, is toegetreden tot de redactieraad van de Beursbengel. Hij neemt de rol van Wilco de Haan over. Danny Siau (54), afkomstig uit Zaandam, is sinds 1987 werkzaam in de verzekeringsbranche. Hij heeft verschillende functies vervuld bij zowel verzekeraars, advieskantoor/makelaar alsmede bij een toonaangevende leasemaatschappij. Momenteel is hij verantwoordelijk voor het beursbedrijf van VKG te Hoorn. Door de diversiteit van de beklede functies heeft hij zich altijd een goed beeld kunnen vormen van de noodzaak van gedegen kennis van de verzekeringsbranche. Het inspelen op de veranderende markt, maar ook de veranderende interesses van de jongere generatie(s), zijn daarbij van essentieel belang. Hij tracht met zijn bijdrage aan de Beursbengel de kennisborging binnen de branche verder gestalte te geven. ‘Wij moeten er toch in kunnen slagen jongeren te enthousiasmeren voor ons boeiende vak’, zo stelt hij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.