Een duurzame samenleving verzekerd

Missie

De uitdagingen om maatschappelijk en klimaat verantwoord te ondernemen (SDG’s) zijn heel groot. Consumenten, bedrijven en politiek vragen de verzekeringsbranche een bijdrage te leveren aan deze verduurzaming.

 

Het doel van INSVER is om houding en gedrag te beïnvloeden, zodat:

 

 1. De verzekeringsbranche sneller en beter verduurzaamt
 2. Wij een impactvolle bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving leveren

 

Niemand kan dit alleen. We hebben elkaar nodig. Van de ondernemer met zijn kleine bedrijf tot de CEO in de multinational. Verzekeraars, intermediairs, schadeherstelbedrijven en alle overige partijen werkzaam in de branche. Met elkaar hebben we de mensen en de middelen om onze doelen te realiseren.

 

Onze kernwaarden zijn: duurzaam, eerlijk, rechtvaardig, transparant en samen. Met elkaar werken we aan een duurzame wereld.

Even voorstellen: het bestuur van INSVER

INSVER is het kennisplatform over duurzaamheid in de verzekeringsbranche. Allerlei informatie en hulpmiddelen tref je hier aan als antwoord op de vraag: wat kan ik doen als assurantiekantoor aan verduurzaming? Samen met u zetten wij als bestuur onze schouders er onder.

Bestuur INSVER

Foto bestuur van rechts naar links:

 

Edwin Bosma, BHBD (voorzitter) “met elkaar werken aan duurzaam ondernemen in de verzekeringsbranche”

 

Kees van Steensel, Van Steensel Assurantiën (algemeen) “duurzaam verzekeringsadvies om de klimaattransitie bij onze klanten te versnellen.”

 

Femke Bakker, AnsvarTurien (penningmeester) “de samenleving van duurzame verzekeringen en duurzaam schadeherstel voorzien”

 

Kees Dullemond, directeur INSVER (secretaris) “met elkaar vele kleine stapjes naar een duurzame samenleving verzekerd”

Doe ook mee met INSVER en draag bij aan de INSVER slogan: een duurzame samenleving verzekerd.

Download ons plan van aanpak

Verzend downloadlink naar:

Ik geef toestemming om mij te mailen over INSVER.

Visie

INSVER wil de verduurzaming in de verzekeringsbranche versnellen. Om zo, vanuit ieders eigen verantwoordelijkheid, een substantiële bijdrage te leveren aan een rechtvaardige, duurzame samenleving. Samen, met en voor elkaar in de verzekeringsbranche. Duurzaamheid en maatschappelijke impact zit in ons DNA.

 

De duurzame ontwikkelingsdoelen Sustainable Development Goals (SDG’s van de Verenigde Naties) zijn de leidraad in ons handelen.

 

Wij streven naar een gezond evenwicht tussen de sociale (People) en economische (Prosperity) en ecologische (Planet) belangen.

Wat INSVER is…

INSVER is een platform, een kenniscentrum en een ontmoetingsplaats voor iedereen in de verzekeringsbranche.

 

Met een gezamenlijke focus op verduurzaming van het eigen bedrijf, de verzekeringsproducten en de dienstverlening en in het verlengde daarvan de verduurzaming in en van de Nederlandse samenleving.

 

We stimuleren elkaar om verduurzaming op te pakken en op een hoger level te brengen. INSVER ondersteunt daarin. Door kennis en informatie te leveren, ervaringen en best practices met elkaar te delen en door allerlei praktische tools en formats te verstrekken.

8 redenen voor deelname aan INSVER

 • Je laat zien je in te zetten voor een duurzamere en gezondere wereld
 • Duurzaamheid is onvermijdelijk
 • Alle informatie en middelen om te verduurzamen op één plek
 • Gezamenlijk optrekken als branche zorgt voor meer effect
 • Samenwerken aan duurzaamheid geeft energie, hoop en perspectief
 • INSVER biedt laagdrempelige oplossingen om NU mee te starten
 • INSVER is hét platform om te verduurzamen in de verzekeringsbranche
 • De natuur en het klimaat vragen er om!

Werkwijze

Stap 1: Word lid!
Lid worden van INSVER is een manier om te starten of verder te gaan met duurzaamheid. Je kan aan de slag op verschillende niveaus. Op onze pagina “Deelnemer Worden” lees je meer over wat het betekent om “Oriënteerder” of “Verduurzamer” te zijn.

 

Verduurzamen oké, maar hoe?
INSVER wil niet het wiel opnieuw uitvinden. Daarom spelen de Sustainable Development Goals (SDG’s) een belangrijke rol in onze aanpak. Deze doelen zijn een leidraad waaruit we onze eigen doelen afleiden. Doelstellingen formuleren helpt om in actie te komen.
INSVER heeft factsheets beschikbaar waaruit je zo een aantal doelen kan halen om mee aan de slag te gaan.

 

INSVER calculators
We starten bij onszelf door de INSVER calculators in te vullen. De uitslagen geven inzicht waar de eerste stappen gezet mogen worden.
Zelf een duurzaam bedrijfsproces voeren is de basis om een voorbeeld te zijn naar klanten en collega’s. Zo kan je ook beter duurzaam advies geven op basis van eigen ervaring.

 

Acties en KPI’s
Met de tools van INSVER kan je verder aan de slag met eigen acties.
Door  het volgen van workshops, webinars, checklist de nieuwsbrief en nog veel meer stel je deze acties op en krijg je handvatten om ze uit te voeren.

 

Deel je successen

Succesverhalen inspireren en helpen anderen om in actie te komen. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar de uitdagende momenten. Zo leren we van en met elkaar!

INSVER is een goede doelen stichting

ANBI-status is in aanvraag.

 

Stichting INSVER
’s-Gravendijckseweg 37
2201CZ Noordwijk

 

www.insver.nl
071-2340090
info@insver.nl

 

KVK 84794488
RSIN 863373094
Directeur stichting INSVER drs. K. Dullemond

Samenstelling bestuur:

De bestuurswerkzaamheden worden onbezoldigd verricht.

 

Drs. E.K.B.J. Bosma (voorzitter)
Drs. K. Dullemond (secretaris)
Mw. F.J.E. Bakker – Teerling RA (penningmeester)
Mr. K. van Steensel (algemeen lid)

Statutaire doelstelling

De stichting heeft ten doel (conform artikel 2 van de statuten):

 

 1. Het verduurzamen van de verzekeringsbranche …
 2. …voor allen die werkzaam zijn binnen de verzekeringsbranche…met in het verlengde daarvan de verduurzaming in de Nederlandse samenleving.

 

Klik hier voor de statuten.

Beleidsplan

Missie, visie en activiteiten van INSVER staan op deze website. Het eerste beleidsplan van INSVER (2021-2022) betreft de motivatie en doel tot oprichting van een instituut voor verduurzaming in en van de verzekeringsbranche. Klik hier om het beleidsplan te downloaden.

 

Het beleidsplan van INSVER voor 2023 – 2025 richt zich op: het ontwikkelen, organiseren en aanbieden van activiteiten ter realisatie van de INSVER doelstellingen. Een samenvatting van dit beleidsplan vind je op onze website vanaf mei 2023.

Help jij ook mee aan een beter klimaat en het realiseren van de SDG’s?!