Aarde in onze handen

VN-conferentie over biodiversiteit gestart in Montréal

Van 7 tot en met 19 december is de VN-biodiversiteitsconferentie (COP15) in Montréal. Het doel is dat alle aanwezigen zich scharen achter een ambitieus, alomvattend en transformerend mondiaal biodiversiteits­kader voor de periode na 2020.

Dit is van cruciaal belang omdat de alarmerende achteruitgang van de biodiversiteit een bedreiging vormt voor de voedsel­zekerheid, de gezondheid, de economie en de bestaans­middelen voor miljarden mensen.

Aanwezig bij de conferentie zijn: de Europese Unie en de Organisatie van staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (OACPS).

Het kader biedt een strategische visie en een mondiale routekaart voor het behoud, de bescherming, het herstel en het duurzame beheer van biodiversiteit en ecosystemen voor het komende decennium. Dit is noodzakelijk omdat een miljoen soorten met uitsterven worden bedreigd.
Wij zijn afhankelijk van deze fundamentele bouwstenen waar deze soorten onderdeel van uit maken.

Tijdens de COP15 zullen de OACPS en de EU samen met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) een evenement op hoog niveau organiseren om na te denken over de uitvoering van het mondiale biodiversiteits­kader voor de periode na 2020.

 

(Bron: COP15: de Europese Unie en de Organisatie van staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan roepen op tot een ambitieuze mondiale overeenkomst – Consilium (europa.eu))

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.