Boekentip: de aarde vanuit de hemel

De aarde vanuit de hemel maakt ons bewust van de schoonheid en de kracht van onze planeet. Yann Arthus-Bertrand hoopt dat mensen in actie komen om dit unieke geschenk te beschermen. De vele jaren die hij in dit project heeft gestopt, hebben hem gemaakt tot de activist die hij nu is. Hij was fotograaf en werd pleitbezorger voor het milieu.

Yann: “Door het werk dat ik deed terwijl ik boven de aarde vloog, ben ik veranderd. Stukje bij beetje, door te zoeken naar de mooiste plaatsen en de mooiste foto’s, door steeds meer te weten te komen en door kennis te maken met de grootste deskundigen en experts, ben ik activist geworden.

De bijzondere nieuwe foto’s van Yann Arthus-Bertrand worden ondersteund met speciaal voor deze volledig herziene editie geschreven teksten. Daarin belichten deskundigen de grote uitdagingen van vandaag: de wereldbevolking, vluchtelingen, de landbouwproblematiek, de impact van nieuwe technologieën, verantwoorde economie, biodiversiteit en de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. Dat maakt dit boek nog urgenter dan ooit: onze aarde is zo uniek en bijzonder dat we nu actie moeten ondernemen.

(Bestel dit boek bij de lokale boekhandel en draag bij aan lokaal ondernemerschap. Of bij Youbedo.com en draag bij aan een goed doel.)