CO2-neutraliteit
Een belangrijke voorwaarde om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan is het bevorderen van biodiversiteit en het terugdringen van onze CO2-uitstoot. Een CO2-neutrale verzekeringsbranche en meer groen is een absolute gamechanger.
CO2-calculator
CO2 is de grote boosdoener voor de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. Een transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie is vereist. Met de CO2-calculator kun je berekenen wat de CO2-uitstoot is van je kantoor is.
Onderstaand bij het kopje webinars zijn vijf instructiefilmpjes opgenomen om het gebruik van de CO2-calculator voor jouw kantoor toe te lichten en eenvoudiger te maken.
CO2-rapportage
Met de rapportage krijg je inzicht in de CO2-uitstoot van de organisatie naar verschillende activiteiten. Met de vele suggesties in onderstaande standaard rapportage kan het kantoor gericht een plan voor CO2-reductie maken.
Checklists
R-ladder
De R-ladder laat zien wat circulariteit is en hoe het gebruik van grond- en hulpstoffen wordt verminderd.
Reductie warmtegebruik
Meerdere tips voor het reduceren van het gasverbruik in je kantoorpand.
10 klimaatacties die werken
Snel en effectief aan de slag voor het klimaat.
Reductie elektriciteitsgebruik
Meerdere tips voor het reduceren van het elektriciteitsverbruik in je kantoorpand. Denk aan groene energie, vervangen verlichting en zonnepanelen.
Reductie brandstofverbruik
Meerdere tips voor het reduceren van brandstofverbruik. Denk aan elektrisch rijden, neem de fiets of stap over naar een deelauto.
Webinars
CO2 reductie - 1. Wat je moet weten als je aan de slag gaat met duurzaamheid?
CO2 reductie - 1. Wat je moet weten als je aan de slag gaat met duurzaamheid?
CO2-reductie - 2. Waarom CO2-reductie belangrijk is
CO2-reductie - 3. De CO2 calculator uitgelegd
CO2-reductie - 4. Aan de slag met CO2- reductie
Artikelen
CO2-reductie bij assurantiekantoren
Hoe je als assurantiekantoor inzicht krijgt in je CO2-uitstoot en CO2-besparende maatregelen kunt treffen.
De impact van klimaatrisico's
Klimaatverandering zorgt voor steeds extremere weersomstandigheden, die steeds meer schade tot gevolg hebben. Het is belangrijk dat de consument zich ervan bewust is dat verzekeraars niet alle klimaatrisico’s dekken.