Een duurzame samenleving verzekerd

Het zit in onszelf

“De oorzaak van de grote maatschappelijke en economische vraagstukken waar wij nu mee geconfronteerd worden, gaat ver terug en ligt ten diepste in onszelf. Daarom komen wij ook niet verder als wij onszelf niet kunnen transformeren”. Aldus Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid en transities, Erasmus Universiteit.

 

Wij hebben met z’n allen deze wereld gecreëerd, dus kunnen wij ook met z’n allen een betere, rechtvaardige volgende wereld creëren.

  Kees Dullemond

  Kees Dullemond

   

  “Een mooie omschrijving voor duurzaam vind ik: een lang leven. Materialen niet zo snel weggooien maar langer gebruiken en repareren.

   

  Alle mensen netjes en gelijk behandelen en aardig en eerlijk zijn tegen elkaar. Afbraak van biodiversiteit en diersoorten tegengaan.

   

  De opwarming van de aarde proberen te beperken zodat de gevolgen van de klimaatverandering voor de aarde, de dieren en de planten en de mensen minder desastreus zullen zijn.

   

  Sterke schouders kunnen meer dragen en niemand kan het alleen. Dit is voor mij werken aan een duurzame rechtvaardige samenleving. Doe het nu, voor straks. “

  Sara

  Sara Hattink

   

  “De wens om te verduurzamen en de connectie tussen mens en natuur te verbeteren is een belangrijke reden voor mij om mee te bouwen aan INSVER. De verzekeringsbranche heeft een enorm potentieel om een verschil te maken. Het is mooi om die kansen zichtbaar te maken voor de mensen in deze branche die hier écht iets in kunnen betekenen.

   

  In mijn rol van marketing en communicatieprofessional wil ik graag die handvatten om te verduurzamen zo praktisch en toegankelijk mogelijk aanbieden en helpen uitrollen. Dat is een belangrijke uitdaging en een proces wat altijd in ontwikkeling blijft en waar we samen (juist ook in het hier en nu) de wereld een stukje mooier en gezonder mee maken.”

   

  INSVER is het platform voor leiders in duurzaamheid in de verzekeringsbranche. Een ontmoetingsplaats. Om elkaar te inspireren en om ervaringen te delen. INSVER vervult een gidsfunctie en brengt jou in contact met andere verduurzamers. INSVER doet dat door webinars te organiseren. Door je nieuwsbrieven te sturen en je toegang te geven tot het INSVER platform. Speciaal voor jou ontwikkelde INSVER voetafdruk calculators, checklists en formats staan je ter beschikking. Allemaal er op gericht dat jij jouw ambities op gebied van duurzaamheid beter en sneller weet te realiseren.